ANWAR AL-JUBURI WAL-LIWATI MEMBELIT LAGI!


Anwar Ibrahim, di dalam blognya (anwaribrahimblog), hari ini, 26 Jun mengeluarkan kenyataan pembatalan lawatannya ke Amerika Syarikat kerana dihalang oleh mahkamah.

Kenyataan dalam versi Bahasa Inggeris itu, bukan sahaja ditujukan kepada rakyat Malaysia tetapi kepada seluruh dunia terutamanya sahabat-sahabatnya di Amerika Syarikat.

Terdapat dua tajuk versi Bahasa Melayu, "BATAL KE WASHINGTON: 1 July Anwar hadir ke Mahkamah" dan tajuk Bahasa Inggeris yang berlainan maksud, "ANWAR IBRAHIM’S VISIT TO WASHINGTON DC FOR KEYNOTE ADDRESS ON US MUSLIM WORLD BUSINESS COOPERATION HAMPERED BY MALAYSIAN COURTS"

Untuk tajuk pertama dalam versi Bahasa Melayu, bermaksud Anwar membatalkan lawatannya ke Amerika Syarikat kerana mahu hadir ke mahkamah pada 1 Julai. Manakala tajuk kedua dalam Bahasa Inggeris membawa maksud, 'Lawatan Anwar Ibrahim ke Washington DC untuk memberi ucaputama dalam program, US Muslim World Business Cooperation telah dihalang oleh mahkamah Malaysia.

Kenyataan yang dikeluarkan oleh pejabat Anwar Ibrahim hari ini tidak diterjemahkan ke dalam Bahasa Malaysia seperti yang dilakukan sebelum ini.

Di dalam kenyataan itu, penjabat Anwar Ibrahim menyalahkan pihak mahkamah, seolah-olah berkonspirasi untuk menghalangnya melawat ke seluruh dunia, sedangkan sejak Mac lalu, Anwar sendiri sudah tahu bahawa 1 Julai ini kesnya akan didengar di mahkamah.

"Tindakan menghalang seseorang belum pernah berlaku dalam sejarah mahkamah Malaysia sebelum ini. Apatah lagi tindakan mempercepatkan perbicaraan Anwar dan memaksa Anwar meninggalkan semua lawatannya ke Washington DC", tulis kenyataan itu.

Kenyataan itu juga memburuk-burukkan sistem mahkamah Malaysia dengan menuduh pihak pendakwaraya tidak berkerjasama dan menganiaya Anwar Ibrahim khususnya dalam pemberian dokumen-dokumen yang berkaitan dengan dakwaan meliwat.

Walaupun perbicaraan kes Anwar akan bermula pada 8 Julai ini, tetapi kenyataan itu sudah membayangkan bahawa Anwar tidak mendapat keadilan sepenuhnya.

Kenyataan pejabat Anwar Ibrahim ini dianggap sebagai cubaan jahat untuk memberitahu dunia luar khususnya Amerika Syarikat, bahawa sistem kehakiman di Malaysia korup dan dikawal sepenuhnya oleh pihak kerajaan.

Matlamatnya semakin jelas apabila kenyataan itu merumuskan bahawa perbicaraan liwat Julai nanti adalah satu konspirasi kerajaan seperti tahun 1998, untuk memusnahkan karier politiknya.

Kenyataan itu turut memaklumkan walaupun lawatan Anwar ke Amerika dibatalkan, tetapi Anwar tetap akan mengadakan ucap uatama dari Kuala Lumpur ke Washington DC pada 26 Jun, jam 12:00 PM EST melalui live video teleconference.

Sumber AIDC

ParpuKari: Si peliwat yang kuat menjubor ni dah mula membelit lagi, sini dia cakap lain, sana dia cakap lain, inilah amalan terbaik yang telah diwariskan oleh si Agen Yahudi ini kepada keseluruhan pimpinan FUCKATAN RIOT!

Kini kesemua mereka sudah menjadi begitu, di depan Melayu mereka akan kata, kami akan pertahankan hak Melayu, di depan orang Cina, mereka akan kata orang Cina akan mendapat hak sama rata, begitu juga apabila mereka ini berhadapan dengan kaum India!

Anda nilaikanlah sendiri, bagaimana si pembelit wal yahudi ini mereka-reka cerita dan cuba meminta simpati dari rakan sekutunya AMARIKA! Bagi aku itu tidak penting!

Yang pentingnya sekaran ni, sampai bila rakyat Malaysia sanggup ditipuoleh peliwat tegar ini? Kenapa kita membiarkan seorang manusia hipokrit bernama Anwar The Drama King ibrahim ini menipu kita selalu!??

Tanyalah diri anda, sanggupkah minda anda diliwat lagi oleh si haramjadah al JUBURI ini?

10 Responses to "ANWAR AL-JUBURI WAL-LIWATI MEMBELIT LAGI!"

  1. Nuar nk suruh orang 'over sea' baca yang sistem kehakiman kat malaysia ni Zalim (dalam BI)..tapi dia tipu orang kampung yang xtau BI juga..

    Berahi

    ReplyDelete
  2. Apa la bangang nye si Nuar nie....
    yang takut sangat tu kenapa...???
    selalunye... yang takut nie orang yang buat salah jeee.... rilek la brader... pergi je court tu...

    Kalau dah salah paling kuat pun kena jel...

    tapi ada hadiah tau brader Nuar...

    Kalau masuk jel nanti... mesti dapat jambuuu.... bawak je minyak br**cream ataupun kod 10 banyak-banyak...

    hahahahahaha.... kah kah kah kah...

    ReplyDelete
  3. padahal dia sendiri yg melewat2 kan kes dia utk dibicarakan di mahkamah....

    biasa laa biasa la tuuu....kata2 kegemaran anwar selepas mentekedarah buntut ,....hahahaha

    Razi

    ReplyDelete
  4. Saya tempat orang yang suka mengadu-domba dan memecahbelahkan Masyarakat adalah perlu diletakkan didalam tahanan saja. Biar kan dinding batu dan jeriji besi menjadi kawan baiknye semula. Adalah menjadi satu kesilapan mengeluarkannya dahulu. Namun, demi demokrasi dan perasaan kesian sesama insan beliau diampunkan. Tapi, dah dasar YAHUDI, die menjadi insan yang durjana, bagai melepaskan anjing tersebit, telah menggigit semula. Pergeseran KAUM juga adalah hasil percaturan politiknya. Rakyat Malaysia sebelum ni hidup Aman damai, tapi tidak sekarang, yang api perkauman agak menebal semula bagikan kembali dizaman tahun 1950an. Untuk itu, bagi mematikan api perkauman ini, pelaku ini perlu diseret semula ke dalam sel di atas tindak-tanduk yang dilakukannya.

    ReplyDelete
  5. nuar bekas banduanJune 27, 2009 at 7:37 PM

    Yang sebenarnya usa pun dah mula meyampah dah tu fulus dah banyak abis graph makin turun heeeee atau pun dia takut nak pg sana nanti tauke sana tanya 16sept tahun berapa dia gagap nak jawab muaaaaaaahahha hu hu hu kreeeeekkkkkkkkk tuuuuiiihhh ko nijar

    ReplyDelete
  6. SI JUBURI TUKAR AYAT BRO TP PAKAI SKRIP LAMA. WARTAWAN PUN DH TAU SEBENARNYA CUMA UBAH AYAT JE. PUSING2 LAGU TU NOOOO..KEHKEHKEH

    ReplyDelete
  7. sudah la tu tak payah nak kutuk kutuk mcm tu alam siber ni nak cari dosa mudah sekali, kita serah pada Allah betul ke tidak hanya ALLAH yang tahu

    ReplyDelete
  8. kalau kalah, macam2 mahkamah dituduh..

    tapi kalau menang, jaja 1 dunia yg dia di pihak yg benar. mahkamah buat keputusan yg tepat.. kononnya

    hak tuihh

    ReplyDelete
  9. Mamu dah sampai jadi kaldai ada paham mamu tolong la metarbatkan bangsa mamak kita jgn buat kita nampak bodoh mamu.

    ReplyDelete
  10. Jangan dok dolak dalik la bangsat oi. Semua nak dengar cakap dia. Apa dia ingat orqang lain tak ada otak ka? Ingat orang lain baru hidup 10 ke 20 tahun ka? Orang kampoung pun sudah tahu. Jangan dok penipu lagi. Dosa lama pun belum tentu diampun.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!