PENJELASAN ISU DI PERAK!


Malam tadi telah berlangsung PROGRAM PENJELASAN krisis di PERAK! program ini telah disertai oleh lebih kurang 250 orang dari sekitar negeri Perak, ianya adalah stu forum yang di buat secara interaktif. Program tersebut telah dianjurkan oleh National Press Club!

Saudara Rocky(Rocky's Bru) telah membuat sedikit ucapan pengenalan dan seterusnya moderator pada malam tu Tuan Syed Akbar (Outsyed the box) telah menjemput panel pertama Dato Shafee Abdullah untuk menyampaikan apa yang sebenarnya berlaku di negeri Perak mengikut lunas undang-undang.

Panel kedua, Dato Mohd Hafarizam pula telah menceritakan mengenai kronologi isu Perak dan panel terakhir pulak adalah Mr Nga Hock Cheh, beliau adalah ketua peguam DAP Perak.


Kira-kira lebih dari 200 orang yang menghadiri majlis tersebut terdiri daripada pelbagai fahaman politik yang berbeza, mereka dapat berdialog dan bertanya soalan secara langsung kepada panel-panel yan hadir pada malam tu.

Saya tak nak cerita kat sini apa yang mereka katakan semalam, anda boleh melihatnya dari blog Outsyed the Box dan blog A Voice

Biklah sekarang saya nak cerita apa yang saya nampak semalam dari kacamata saya, dari hujahan dan proses soal jawab semalam saya nampak yang pakatan pembangkang sudah kehabisan modal, malah saya juga telah difahamkan oleh pihak penganjur yang bekas MB dan adun sitiawan tidak mahu untuk menyertai acara ini!

Saya agak terkejut bila mendengarkan reaksi mereka ni, bukankah hari tu mereka dengan begitu kuat mengkritik BN mengambil kerajaan Perak secara haram? Kenapa bila kita ajak untuk berdialog dengan rakyat mereka tidak mahu menyertai pulak ya? Mengapa? Why?


Kerana mereka tahu yang mereka sudah kehabisan modal, mereka sudah tidak boleh nak pusing undang-undang untuk menghalalkan cara mereka, inilah hakikatnya, malah mereka telah menghantar seorang peguam yang dah agak berumur dan hujahan beliau juga lebih retorik, senang cerita lebih politik la!

Manakala pihak BN pulak telah menghantar Dato Mohd Afarizam yang telah bersedia dengan segala hujahan undang-undang dan fakta yang tak boleh disangkal lagi akan kesahihannya, saya nampak semalam penyokong pihak pembangkang semalam tidak agresif.

Malahan kehebatan Dato Shafee Abdullah dan Dato Hafarizam dalam menjawab keseluruhan persoalan kedua pihak dari aspek perundangan telah membuatkan masing-masing lebih faham akan situasi yang berlaku di Perak

Malah setelah kesemua panel menyampaikan hujahan mereka, saya nampak ianya telah membuka minda dari kedua belah pihak dan suasana di dalam dewan itu yang pada mulanya saya fikir akan menjadi panas telah berjalan dalam suasana harmoni, inilah saya katakan semangat Malaysia Boleh!

Akhirnya kebenaran terbongkar jua! Maka sudah dapat diketahui lah rakyat negeri Perak semalam bahawa tuanku Sultan Perak telah menjalankan amanah baginda dengan adil dan saksama!

Maka selama ini pakatan pembangkang telah membakar api yang palsu di negeri Perak, kenapa semasa 8 Mac 08 dahulu Bn boleh terima kekalahan dan membiarkan pakatan pembangkang menubuhkan kerajaan? Harus di ingat ya, pakatan pembangkang bukanlah satu badan politik berdaftar seperti BN.

Mereka telah meletakkan nama persefahaman mereka yang rapuh ini atas nama "Pakatan Rakyat" mereka tiada logo atau bendera seperti BN yang telah didaftarkan secara sah! Mereka ini ibarat macam sayarikat berlainan yang membuat 'joint venture' itu sahaja, tidak lebih dari itu!

Kenapa, apabila sudah berlaku perubahan kerajaan mereka tak boleh terima kenyataan bahawa mereka sudah tidak lagi mejadi kerajaan? Kenapa harus pakatan pembangkang membuat kacau bilau di negeri Perak yang tercinta ini? Kenapa? Why?

Penyokong mereka juga telah menuduh BN merampas di Perak ikut pintu belakang, apa? Pintu Belakang? Siapa yang kuat main belakang ni? Siapa yang tak reti nak jaga ADUN? BN atau Pakatan Rapuh? Salah siapa sebenarnya?

Tuduhan pembangkang bahawasanya BN telah membeli adun-adun yang telah keluar dari Pakatan Pembangkang adalah palsu dan tidak berasas sama sekali! Kalau dah tak reti nak jaga ahli dalam parti sendiri, orang lain jangan disalahkan!

Kepada Nizar dan Sivakumar, janganlah anda menjadi boneka kepada dua bersaudara itu lagi, saya sudah dengar sendiri rintihan dan keluhan rakyat negeri Perak mengenai keadaan yang berlaku sekarang ni! Mereka tidak menyukainya, mereka mahukan keamanan dan mereka risau akan keadaan ekonomi.

Sudah-sudahlah la tu, apa yang penting sekarang adalah kebajikan rakyat negeri Perak bukan? Kita sama-sama dahulukan kepentingan rakyat, dengan membuat keadaan kucar-kacir begini, tidak ada mana-mana pihak pun akan gembira, kamu dah perintah selama 11 bulan dahulu, maka sudahlah, 3 tahun lagi nanti anda boleh cuba memenangi semula hati rakyat negeri Perak!

Apakah Pihak Pemmbangkang fikir dengan buat begini rakyat akan simpati pada anda? Saya percaya jawapannya adalah tidak sama sekali, maka saya seru kepada pembangkang supaya hentikanlah sandiwara politik di Perak!

Tolong jangan libatkan kami rakyat negeri Perak dalam permainan politik kotor kamu wahai pihak pembangkang! Kami dah nampak dan sedar akan keadaan sekarang, janganlah sampai berlaku perkara yang tak diingini!

Sebelum mengakhiri bicara saya ini, saya berasa sungguh gembira semalam kerana walaupun pendapat politik kita berlainan namun atas semangat keMalaysiaan kita dapat menjalankan forum tersebut dalam keadaan aman damai.

Ibarat kata saudara Rocky, sebelum kita nak jadi satu Malaysia kita harus duduk satu meja dahulu dan bincangkan tentang masalah-masalah rakyat!

Tahniah kepada NPC terutama sekali saudara Rocky kerana telah mengadakan satu program yang amat efektif dan berkesan sekali! Juga diucapkan tahniah kepada moderator Tuan Syed Akhbar yang telah berjaya mengawal soalan-soalan panas dan dialog ini dengan begitu berjaya sekali!

Akhir kata ketiga-tiga panel telah mempersembahkan semalam, sekarang terserah pada rakyat untuk menilai mana yang baik dan mana yang buruk, sehingga kita jumpa di lain kali, sekian. Wassalam

140 Responses to "PENJELASAN ISU DI PERAK!"

  1. KALAU SETAKAT COPY PASTE TAKYAH PARPU. NGKO BUKAN HADIR PUN FORUM TUH!... PASTU SIAP NAK ULAS, APA CER!... TUH... YANG SECUPAK JADI SEGANTANG FITNAH JADINYA.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Parpu,

    Wish I had the time to attend.

    Where can I get more details on this?

    KSofi

    ReplyDelete
  4. eh..kalau parpu tak pi mcm mana aku bleh jumpa dia kat sana ,

    anon,
    ko yg tak pi kot..pasal tu tak jumpa dia.. haha..bodoh! setakat bagi statement macam budak budak bleh blah la.. ptuii! cakap macam meroyan tak tentu hala, ni semua terjangkit meroyan nijar namrud la tu

    rugi aku balik awal..kalau tak bleh join pi rumah mb zambry

    ReplyDelete
  5. PUKI BETUL INI PUN BLH JAWAB UNTUK DIRI SENDIRI BETUL BETUL BANGGANG LA LU PARPU.

    ReplyDelete
  6. YA BETUL MEGAT, DEPA NI MEROYAN BRO!

    SEMALAM DAH KENA PUKULAN KO DARI PEGUAM HEBAT! ITU YANG SUSAH NAK TERIMA KENYATAAN TU!

    HE HE HE

    ReplyDelete
  7. Parpukari diliwat 30%

    "Port Klang Free Zone scandal – from RM2.3 billion under Ling Liong Sik, RM4.6 billion under Chan Kong Choy and now to RM8 billion under Ong Tee Keat? Kit Siang flays Ong Tee Kiat". April 25th, 2009

    Faham tak nemgapa Rakyat M'sia tak terima pimpinan UMNO/MCA/MIC lagi.

    Penipuan demi penipuan demi penipuan demi pencurian hebat.

    Alasan2 apa pun tidak bolih diterima olih Rakyat lagi. Jumlah wang yang hilang dalam skim ponzi ini dll melelebihi berbillion billion ringgit daripada skim Bernie Madhoff itu.

    Kau nak undi untuk UMNO/BN ini dan Rakyat diPerak terima pemerintahan UMNO? Over my dead body, bro! Over my dead body! Muahaha.
    http://donplaypuks.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Saya suka penjelasan ni.

    Saya pun pelik, kalau ade org tu (si anon) ni berani sangat, kenape nak ber'anonymous' plak...baling batu sembunyi tangan..sah-sah pengecut!

    keep up the good job parpu kari!
    :D
    together we make malaysia aman dan tenang dari orang2 tak bleh pakai macam si anon tuh!

    ReplyDelete
  9. Saya suka penjelasan ni.

    Saya pun pelik, kalau ade org tu (si anon) ni berani sangat, kenape nak ber'anonymous' plak...baling batu sembunyi tangan..sah-sah pengecut!

    keep up the good job parpu kari!
    :D
    together we make malaysia aman dan tenang dari orang2 tak bleh pakai macam si anon tuh!

    ReplyDelete
  10. saya berterima kasih kpd saudara parpu yg telah membekalkan maklumat forum tersebut di ruang ini.teruskan usaha saudara membongkar kemunafikan kaum yg terpesong ni..

    kerana kita di cabang yg betul.

    ReplyDelete
  11. TERIMA KASIH SAHABATKU SEKALIAN!

    KEPADA PUKS, YEAH RITE! BANYAK LA KAU PUNYA OVER THE DEAD BODY!

    ReplyDelete
  12. hahaha.. over my dead body kununnnnn...

    DAP baru hilang kuasa di Perak pun, dah terjerit-jerit, over my dead body, kunun. Puak-puak PAS yang terbaring atas jalan, depa duk pandang dari jauh sambil tepuk tangan.

    Tu pun ada hati lagi nak sebut over my dead body! Cehhhhhh... cakap dan jadi batu api, bolehlah... yang buat kerja orang Melayu, jugak!

    ReplyDelete
  13. kahkahkah...aku tgk byk gile kerusi kosong...x dapat sambutan nampak! ntah2 yg datang tu pun dah kena bayar atau nak makan free...ahli2 Bloggers Puki Negara kenapa x dtg memenuhkan kerusi2 kosong tu?kahkahkah...kesian aku tgk puak2 UMNO celaka ni...dah la celaka,babi anjing plak tu...

    ReplyDelete
  14. to parpus,

    pasal sumpah derhaka tu ape cer???
    korg xfaham bahasa istana ke? biasa org ckp sembah derhaka kat sultan. yg ammmno ckp derhaka pd sultan apsal???

    apakah korg ni bangang atau memang sengaja menunjukkan kebangangan korg???

    parpus tergolong dalam org2 yg bangang...

    mrL

    ReplyDelete
  15. mrl, kau memang bahalol tahap khinzir, kau kalau nizar namrud kencing tengah jalan pun kau akan kata takpe halal punya kan?

    SUDAH TERANG LAGI BERSULUH NIZAR HARAMJADAH TU NAK BAWAK SULTAN KE MAHKAMAH KAU MASIH NAK JILAT DIA LAGI.

    KAU NI MEMANG BUKAN MELAYU ISLAM, KAU NI PENGIKUT AJARAN SESAT PARTI WEREWOLF YANG KURANG AJAR NAK MAMPOS, TUHAN PUN KORANG NAK LANGGAR JUGAK KAN?

    BERTAUBATLAH SEBELUM TERLAMBAT WAHAI PENJILAT KUNYIT SEMUA!

    ReplyDelete
  16. nizar nak dakwa sultan di mahkamah???

    setau aku karpal yg dakwa sultan... lgpun ammmno yg gubal undang2 membolehkan sultan didakwa dimahkamah... dulu pun ammmno cakap macam2 pd sultan... apsal korg x bising???

    sape yg ajar derhaka pada sultan dulu parpus???

    ko memang bangang parpus...

    mrL

    ReplyDelete
  17. AKU RASA KALAU CAKAP DENGAN BINATANG PUN MEREKA BOLEH FAHAM LA DARI BERCAKAP DENGAN SPESIS JENIS KAU NI MRL, KAU TAU KEBENARAN TAPI BUAT BODOH DAN TAKSUB NAK MAMPOS!

    KAU JANGAN BUAT HAL KAT NEGERI AKU! AKU TAK NAK TENGOK ORANG KUAR CAMPUR URUSAN ORANG PERAK! BIAR KAMI SELESAIKAN DENGAN CARA KAMI!

    INGAT!

    ReplyDelete
  18. hahaha....

    ko ckp bahasa binatang memang la aku xfaham. melainkan ko ni binatang sebab tu binatang blh faham cakap ko ni... melainkan ko memang blh bercakap dengan haiwan cam nabi yusuf...

    kla, aku xnk komen dah pasal negeri ko ni...sebab ko dh sound aku jgn komen.

    negeri aku pon huru-hara, haru-biru dek kerana MB nye yg kene saman 63juta... huhuhu, mn nak cekau duit???

    abis la duit rakyat negeriku nnt...

    ps: jgn pilih pemimpin dr BN/ ammmno mentadbir negeri. nnt negeri hancur cam negeri aku... lahanat tul!!!

    kla parpus.
    selamat mencarut!!!

    mrL

    ReplyDelete
  19. JANGAN SAMAKAN MB KAU DENGAN MB AKU, AKU YAKIN MB AKU YANG BARU NI ADALAH TERBAIK BUAT NEGERI PERAK!

    SEKIAN TERIMA KASIH!

    DAP BOLEH BELAH!

    ReplyDelete
  20. KAMU KUTUK NIZAR, TAPI KENAPA ZAMBRY JUGA TAK HADIR??

    BODOHLOH PARPU, KUTUK UNTUK KUTUK, BUKAN GUNA AKAL.

    NAK JAGA PENYOKONG BN DAN KUTUK PR, MACAM MANA JIKA BN PUN KELAKUAN SAMA.

    GUNALAH OTAK SIKIT.

    ReplyDelete
  21. ape bende la korang ni asyik dok gaduh2 dah macam org bangang...
    dah dapat negeri2 dah dapat perintah negara... perintah jelah sama2....
    korang ingat kami ni nak tengok korang bergaduh tak abis-abis ke?
    kami nak hidup kami dibela....
    PUKIMAKKKKKKK!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  22. Ha ha ha ha ha ha
    im coming...walaupun lu cam id gua...gua msk juga...gua pakai anon pun lu tahu...
    ha ha ha ha ha
    memangla mb lu tak sama ngan mb gua.Mb lu org negro..Ha ha ha...Lu suka sgt le dia buat jom heboh kat negri lu...gua confuse...dulu tokpeti sgt anti jom heboh...haram...sekarang haramjadah dah jadi halaldah...ayoh kita enjoy...ayoh ayoh joget sampai pagi...mmuahahahahaha

    ReplyDelete
  23. hA HA HA ... HANGPA KENA TIPU DENGAN PARPU KARI.. SEMALAM DIA SAMA DENGAN AKU KAT KARAOKE, LEPAS TU KAMI PI KELAB DANGDUT...HU HU BESTTT..

    ReplyDelete
  24. Tahniah dan Syabas Saudara

    Terima kasih kepada saudara parpu yang telah banyak memberikan penjelasan berkaitan perkara ini..

    Teruskan perjuangan anda.. kami rakyat malaysia inginkan kehidupan yang aman dan sejahtera..

    wsalam

    ReplyDelete
  25. Ha ha ha ha ha
    opps sori,.gua komen komen silap tajuk...
    lu pun tak mahu jwb ttg jom heboh...benda benar beb...
    Anyway....perak krisis gua tak tahu apa mau jadi.... Jalan terbaik bubar dun...

    ReplyDelete
  26. parpukari blog engko tak laku.tgk komen 27 je.hahaha mmg emak kau pelacur jalanan main dgn babi hutan kan.kesian anak kacukan babi ni.

    ReplyDelete
  27. ha ha ha ha
    dicky....control sikit...
    lu mahu maki jgn libatkan mak bapak dia...kita pun ada makbapak...Walaupun dia prnh maki makbapak aku,aku tak amik hati.....Aku nmpak parpu dah lembut sikit..tak cam dulu...
    mmmuahahahahaha

    ReplyDelete
  28. alhamdulillah klu parpus dh berubah...

    tp cam xbest lak bila parpus jd baik. parpus adalah karektor yg jht, karektor yg suka mencarut dan memaki hamun. klu x bukanlah parpus...

    org luar jgn komen sal perak nnt parpus marah... nnt kene band. dia nak bt repot pulis klu org luar dok komen pasal negeri dia...

    huhuhu

    mrL

    ReplyDelete
  29. TERUSKAN PERJUANGAN MU PARPU, BONGKAR LAGI APA-APA YANG PATUT. HIDUP UMNO........... :-),

    ReplyDelete
  30. wei parpu,mana ko.,
    ni komen2 ni sapa nk jawab.Kami jwb sendiri ka...
    Hampeh ko ni...gua pegi blog lain lah..
    Gua tahu lu ada kat jomheboh tgh jadi badut...
    Mmuahahahaha

    ReplyDelete
  31. wei parpu,mana ko.,
    ni komen2 ni sapa nk jawab.Kami jwb sendiri ka...
    Hampeh ko ni...gua pegi blog lain lah..
    Gua tahu lu ada kat jomheboh tgh jadi badut...
    Mmuahahahaha

    ReplyDelete
  32. Generasi muda telah di braiwash untuk membenci segala-gala yang bermakna kebaikan dan kemajuan. Dalam istilah psychology di panggil anti establyshment.

    Perkara kanak-kanak tadika di seluruh kawasan gelombang hijau diajar memijak bendera dan gambar pemimpin adalah satu rahsia terbuka. Malah sudah jadi trend pembangkang bila berjaya menawan sesebuah negeri, maka perkara pertama yang akan dilakukukan adalah menurup tadika KEMAS yang tak bersalah. Ianya terjadi di Terengganu zaman Lewat 1998 selepas PRU10, di Perak, Selangor dan Penang.

    Di peringkat sekolah menengah dan Universiti pula pelajar diasuh menjadi trend untuk membenci kerajaan yang memerintah. Saya masih ingat ketika menuntut di luar negara pada era lewat 1980an, Pegawai MSD terpaksa membawa pita video Memali untuk menerangkan apa yang sebenarnya terjadi.

    Sebenarnya menyemai budaya anti establysment ini akhirnya akan memakan diri pembangkang sendiri. Kelantan , satu-satunya negeri yang telah berada dalam cengkaman PAS selama 18 tahun telah menunjukkan penularan budaya anti establysment dalam kehidupan seharian..buktinya rusuhan di stadium bola sepak KAFA vs pasukan NS.

    PAS / PKR/DAP dan PR hendaklah sedar menyemai budaya tersebut akhirnya akan memakan diri. Memang senagn mengarah golongan muda memberontak,knonnya kebangkitan golongan mahasiswa.....terpelajar... sebab naluri darah muda memang nak tunjuk lagak,sebab terasa tertekan kerana masih tidak independent secara kewangan... tapi ingat strategi memakan diri dan akhirnya negara yang akan musnah.

    ReplyDelete
  33. sorry parpukari tak dapat memberi apa2 komen kerana beliau sedang sibuk menghisap telor babi dan menjolok atau menyondol lubang bontot babi tu.

    ReplyDelete
  34. rahman,ahchong,muniandy BODOH. ANTI-ESTABLISHMENT TIDAK AKAN BERLAKU JIKA UMNO/BN JUJUR DAN ADIL.

    KAMU INGAT ORANG MUDA MALAYSIA TAK ADA OTAK, IKUT ORANG SAJA.

    MEREKA ANTI-ESTABLISHEMENT SETELAH MENENGOK DAN MEMPERGALAMAN DENGAN TINDAKLAKU UMNO/BN.

    KELAKUAN DAN PERANGAI UMNO/BN ADALAH PUNCA SEGALANYA.

    JANGAN JADI BODOH DAN BLAME ORANG LAIN.

    JIKA UMNO/BN TIDAK MEMBERI SEBAB , MEMANG ORANG TAK AKAN MENGUNDI PEMBANGKANG.

    ReplyDelete
  35. MEREKA TAK UNDI UMNO BUKAN UNTUK SYOK SENDIRI

    ReplyDelete
  36. abg parpukari malam ni jadi tak.i call u tp u tak jawab.i tnggu u malam ni ok.kite main hisap2 dan yang paling abg parpu suke sondol menyondol dengan batang penyapu.hardcore bang.

    ReplyDelete
  37. parpukari sedamg sibuk meliwat saya, dah lamalah dah, tak tahan lagi.

    Demi Agama, Bangsa dan Negara!

    ReplyDelete
  38. bro parpu,
    bila tengok bahasa penyokong pr ni kan, saya pun geleng kepala. Dah lansung takde sopan santun dan menggambarkan sikap sebagai melayu dan islam. Sikap kebencian mcm ni lah punca ada orang islam yang sanggup membunuh demi fahaman seperti di pakistan dan iraq. Ada yang sanggup bunuh diri dgn meletupkan diri asalkan org ramai terbunuh termasuk kanak kanak. Kita wajib menentang sikap pelampau begini kononnya atas nama islam. Teruskan perjuangan bro parpu
    mattau

    ReplyDelete
  39. RAJA KEPADA SEGALA PEMFITNAH ADALAH ANWAR AL JUBURI WAL LIWATI SERTA PAS DAN DAP YANG BODOH NAK MAMPOS DOK JILAT KUNYIT SANG PELIWAT BANGSAT NI!

    SEDAR DIRI SIKIT, SEGALA JENIS MAKSIAT ADA DALAM FUCKATAN RIOT! BENDA YANG UMNO DAN BN TAK TERFIKIR PUN ADA DALAM FUCKATAN RIOT!

    FUCKATAN RIOT = DAJJAL

    mb perak yang terbaik adala dr zambry bukan nizar balaci yang macam anjing suruhan NGANGE JE

    ReplyDelete
  40. ala saiful...sori la...mlm ni ade org dah book i tau...lain kali k...i janji i bagi diskaun 50%...

    ReplyDelete
  41. Aku sayang parpu, aku suka parpu, parpu cakap betul, parpu tidak tipu, aku sayang parpu..

    Aku benci pkr, aku benci pas, aku banci dap, aku benci parti penipu, aku benci parti batu api, aku benci parti pecah belah, aku benci parti goyang kaki, aku benci parti tak ada kerja, aku benci parti kerja dia hasut rakyat, aku banci parti tak ada idea, aku banci parti peralat agama, AKU BENCI PARTI PALING HIPOKRIT !!!!!

    Aku sayang parpu, aku suka parpu, parpu cakap betul, parpu tidak tipu, aku sayang parpu..

    Aku benci pkr, aku benci pas, aku banci dap, aku benci parti penipu, aku benci parti batu api, aku benci parti pecah belah, aku benci parti goyang kaki, aku benci parti tak ada kerja, aku benci parti kerja dia hasut rakyat, aku banci parti tak ada idea, aku banci parti peralat agama, AKU BENCI PARTI PALING HIPOKRIT !!!!!

    Aku sayang parpu, aku suka parpu, parpu cakap betul, parpu tidak tipu, aku sayang parpu..

    Aku benci pkr, aku benci pas, aku banci dap, aku benci parti penipu, aku benci parti batu api, aku benci parti pecah belah, aku benci parti goyang kaki, aku benci parti tak ada kerja, aku benci parti kerja dia hasut rakyat, aku banci parti tak ada idea, aku banci parti peralat agama, AKU BENCI PARTI PALING HIPOKRIT !!!!!

    Aku sayang parpu, aku suka parpu, parpu cakap betul, parpu tidak tipu, aku sayang parpu..

    Aku benci pkr, aku benci pas, aku banci dap, aku benci parti penipu, aku benci parti batu api, aku benci parti pecah belah, aku benci parti goyang kaki, aku benci parti tak ada kerja, aku benci parti kerja dia hasut rakyat, aku banci parti tak ada idea, aku banci parti peralat agama, AKU BENCI PARTI PALING HIPOKRIT !!!!!

    Aku sayang parpu, aku suka parpu, parpu cakap betul, parpu tidak tipu, aku sayang parpu..

    Aku benci pkr, aku benci pas, aku banci dap, aku benci parti penipu, aku benci parti batu api, aku benci parti pecah belah, aku benci parti goyang kaki, aku benci parti tak ada kerja, aku benci parti kerja dia hasut rakyat, aku banci parti tak ada idea, aku banci parti peralat agama, AKU BENCI PARTI PALING HIPOKRIT !!!!!

    Aku sayang parpu, aku suka parpu, parpu cakap betul, parpu tidak tipu, aku sayang parpu..

    Aku benci pkr, aku benci pas, aku banci dap, aku benci parti penipu, aku benci parti batu api, aku benci parti pecah belah, aku benci parti goyang kaki, aku benci parti tak ada kerja, aku benci parti kerja dia hasut rakyat, aku banci parti tak ada idea, aku banci parti peralat agama, AKU BENCI PARTI PALING HIPOKRIT !!!!!

    Aku sayang parpu, aku suka parpu, parpu cakap betul, parpu tidak tipu, aku sayang parpu..

    Aku benci pkr, aku benci pas, aku banci dap, aku benci parti penipu, aku benci parti batu api, aku benci parti pecah belah, aku benci parti goyang kaki, aku benci parti tak ada kerja, aku benci parti kerja dia hasut rakyat, aku banci parti tak ada idea, aku banci parti peralat agama, AKU BENCI PARTI PALING HIPOKRIT !!!!!

    Aku sayang parpu, aku suka parpu, parpu cakap betul, parpu tidak tipu, aku sayang parpu..

    Aku benci pkr, aku benci pas, aku banci dap, aku benci parti penipu, aku benci parti batu api, aku benci parti pecah belah, aku benci parti goyang kaki, aku benci parti tak ada kerja, aku benci parti kerja dia hasut rakyat, aku banci parti tak ada idea, aku banci parti peralat agama, AKU BENCI PARTI PALING HIPOKRIT !!!!!

    Aku sayang parpu, aku suka parpu, parpu cakap betul, parpu tidak tipu, aku sayang parpu..

    Aku benci pkr, aku benci pas, aku banci dap, aku benci parti penipu, aku benci parti batu api, aku benci parti pecah belah, aku benci parti goyang kaki, aku benci parti tak ada kerja, aku benci parti kerja dia hasut rakyat, aku banci parti tak ada idea, aku banci parti peralat agama, AKU BENCI PARTI PALING HIPOKRIT !!!!!

    Aku sayang parpu, aku suka parpu, parpu cakap betul, parpu tidak tipu, aku sayang parpu..

    Aku benci pkr, aku benci pas, aku banci dap, aku benci parti penipu, aku benci parti batu api, aku benci parti pecah belah, aku benci parti goyang kaki, aku benci parti tak ada kerja, aku benci parti kerja dia hasut rakyat, aku banci parti tak ada idea, aku banci parti peralat agama, AKU BENCI PARTI PALING HIPOKRIT !!!!!

    Aku sayang parpu, aku suka parpu, parpu cakap betul, parpu tidak tipu, aku sayang parpu..

    Aku benci pkr, aku benci pas, aku banci dap, aku benci parti penipu, aku benci parti batu api, aku benci parti pecah belah, aku benci parti goyang kaki, aku benci parti tak ada kerja, aku benci parti kerja dia hasut rakyat, aku banci parti tak ada idea, aku banci parti peralat agama, AKU BENCI PARTI PALING HIPOKRIT !!!!!

    ReplyDelete
  42. Anon 2.47
    HANG DAH GILO KO.
    GI SPITAL CHECK MENTAL

    ReplyDelete
  43. Anon 2.47
    HANG DAH GILO KO.
    GI SPITAL CHECK MENTAL

    ReplyDelete
  44. PARPUKARI..
    CUKUPLAH.. HANG JANGAN BUAT HAL.. KASI MALU SAMA BPN AJA.. DULU HANG JUGA AJAK BLOGER NETWORK PERAK BERDEBAT.. LAST-LAST KENSEL.. KAN DAH MALU BESAR.. APATAKNYA AJAK DEBAT DALAM YM.. SUDAHLAH PARPUKARI... BAHAGIAN HANG BULAN NI DAH DAPAT BELUM...

    ReplyDelete
  45. parpu?
    ape cerita ni?
    Abang Tuah kau pun x suke kat kau?
    Abang Buah Pelir kau la!!

    Bape byk BPN kena bayar haa?!
    patut la bkn main hebat kutuk PR...
    dapat duit rupenyer kau ye Paapu!!

    ReplyDelete
  46. bro parpu,
    bila tengok bahasa penyokong pr ni kan, saya pun geleng kepala. Dah lansung takde sopan santun dan menggambarkan sikap sebagai melayu dan islam. Sikap kebencian mcm ni lah punca ada orang islam yang sanggup membunuh demi fahaman seperti di pakistan dan iraq. Ada yang sanggup bunuh diri dgn meletupkan diri asalkan org ramai terbunuh termasuk kanak kanak. Kita wajib menentang sikap pelampau begini kononnya atas nama islam. Teruskan perjuangan bro parpu
    mattau


    MATTAU BACALAH POSTING DAN KOMEN PARPUKARI SENDIRI SEBELUM KUTUK ORANG LAIN. JIKA DIA SOPEN, ORANG LAIN PUN AKAN SOPAN

    ReplyDelete
  47. Parpu Kari said...
    RAJA KEPADA SEGALA PEMFITNAH ADALAH ANWAR AL JUBURI WAL LIWATI SERTA PAS DAN DAP YANG BODOH NAK MAMPOS DOK JILAT KUNYIT SANG PELIWAT BANGSAT NI!

    SEDAR DIRI SIKIT, SEGALA JENIS MAKSIAT ADA DALAM FUCKATAN RIOT! BENDA YANG UMNO DAN BN TAK TERFIKIR PUN ADA DALAM FUCKATAN RIOT!

    FUCKATAN RIOT = DAJJAL

    mb perak yang terbaik adala dr zambry bukan nizar balaci yang macam anjing suruhan NGANGE JE

    April 26, 2009 2:24 PM


    PARPU, APRPU, KAMU TENGOK DALAM CERMIN DULU YA, KAMU INI TUDUH ORANG TAPI KAMU INI FITNAH BANYAK KALI DENGAN POSTING KAMU.

    BUAT APA NAK DENGAR KAMU JIKA KELAKUAN KAMU SAMA DENGAN APA YANG KAMU TUDUH ORANG

    ReplyDelete
  48. Parpu Kari said...
    AKU RASA KALAU CAKAP DENGAN BINATANG PUN MEREKA BOLEH FAHAM LA DARI BERCAKAP DENGAN SPESIS JENIS KAU NI MRL, KAU TAU KEBENARAN TAPI BUAT BODOH DAN TAKSUB NAK MAMPOS!

    KAU JANGAN BUAT HAL KAT NEGERI AKU! AKU TAK NAK TENGOK ORANG KUAR CAMPUR URUSAN ORANG PERAK! BIAR KAMI SELESAIKAN DENGAN CARA KAMI!

    INGAT!

    April 26, 2009 3:34 AM


    PARPU BODOH, BUBARKAN DUN LAH DAN BIAR ORANG PERAK MACAM KITA SELESAIKAN!

    KE KE KE

    ReplyDelete
  49. SATU DUNIA TAU FUCKATAN RIOT ADALAH PENIPU YANG PALING HEBAT! DEMI KUASA NEGARA, AGAM DAN BANGSA PUN SANGGUP MEREKA LACURKAN!

    FUCKATAN RIOT = DAJJAL

    ReplyDelete
  50. Parpu Kari said...
    SATU DUNIA TAU FUCKATAN RIOT ADALAH PENIPU YANG PALING HEBAT! DEMI KUASA NEGARA, AGAM DAN BANGSA PUN SANGGUP MEREKA LACURKAN!

    FUCKATAN RIOT = DAJJAL

    April 26, 2009 5:29 PM

    Ha ha ha , parpu, macam rekod yang ulang -mengulangi. Orang tanya soalan specifik dan jawab tuduhan/komen kamu, kamu pula ulang ulasan macam kat atas.

    ke ke ke

    inilah kuasa debat kamu, wah hebatnya bloggers BPN.

    ke ke ke

    ReplyDelete
  51. NAK DEBAT APA, APA LAGI KAU NAK DEBATKAN?

    APA SIOALAN KAU, APAKAH JAWAPAN KAU PADAQ PERSOALAN UNDANG UNDANG NEGERI PERAK?

    KAU TAU KE APA ITU UNDANG-UNDANG TUBUH NEGERI?

    KENAPA NGEH KOO HAM DAN NIZAR NAMRUD TAK NAK TURUN BILA KITA AJAK? TAKUT KE TAK TAU?

    KORANG SELAMA NI MANA ADA BERTINDAK IKUT UNDANG-UNDANG....BILA KORANG MENANG KES KORANG KATA MEMANG PATUT PUN...

    BILA KORANG KALAH KES, KORANG KATA INI TIDAK ADIL...TAK KE POKEMON NAMANYA TU...MUAHAHAHAHAHAA

    RAKYAT MALAYSIA DAH TAU LA PERANGAI FUCKATAN RIOT! KAU CAKAP LA APA KAU NAK, YANG PASTI KAMU FUCKATAN RIOT ADALAH DAJJAL!

    MUAHAHAHAHAHAHAHA

    BUKTIKAN AKU BUAT FITNAH!

    ReplyDelete
  52. Kalau ikut cakap dan kenyataan yang dikeluarkan, dua orang kuat DAP Perak, Ngeh Koo Ham dan Nga Kor meng merupakan orang paling lantang mengkritik dalam isu-isu politik yang berlaku di negeri Perak.

    Malah, mereka juga mempertikai secara terbuka keputusan Mahkamah Persekutuan yang memutuskan tindakan Speaker DUN Perak, V. Sivakumar menggantung Menteri Besar, Datuk Dr. Zambry Abdul Kadir dan enam exconya tidak sah.


    Namun, apabila ada usaha yang dibuat oleh pihak bebas iaitu Kelab Wartawan Kebangsaan (NPC) dan Blogger United menganjurkan debat rakyat berhubung isu-isu politik Perak, kedua-duanya tercari-cari alasan untuk mengelakkan diri.


    Debat rakyat yang dijadual berlangsung Jumaat ini telah pun mendapat persetujuan peguam UMNO, Datuk Hafarizam dan seorang peguam bebas, Datuk Shafie Abdullah untuk hadir bgai menyertai debat berkenaan.


    Bagaimanapun menurut sumber, Ngeh dan Nga memberikan alasan kononnya Majlis Peguam akan turut menganjurkan forum mengenai isu yang sama hari sabtu sebagai alasan tidak dapat hadir.


    Sedangkan hakikatnya, Shafie akan turut hadir forum yang dianjurkan oleh Majlis Peguam berkenaan.


    “Soalnya kenapa kedua-dua mereka ini yang begitu lantang memberikan komen apabila dijemput untuk menjayakan debat rakyat memberikan pelbagai alasan untuk tidak hadir. Jika forum Majlis Peguam dijadikan alasan, Datuk Shafie juga akan pergi ke majlis yang sama, apa masalahnya pula,” kata sumber itu.


    Ini jelas sumber itu menunjukkan, Ngeh dan Nga tidak berani berhadapan dengan fakta dan hanya berani membat tuduhan tanpa berani bersemuka dengan orang yang boleh dan mampu mematahkan kritikan mereka.

    Sementara itu difahamkan, NPC yang menjadi penganjur telah diminta untuk menghubungi peguam Sivakumar, Sulaiman Abdullah untuk hadir debat tersebut tetapi telah menolaknya.

    NPC juga telah diminta untuk mendapatkan peguam Malik Imtiaz bagi mewakili pihak pembangkang. Namun jawapannya tetap sama - tidak bersedia untuk debat tersebut.

    Apa cerita ni...– 23/4/2009

    ReplyDelete
  53. BODOHLAH PARPU, KENAPA ZAMRY TAK TURUN?

    SAMA KAN?

    ReplyDelete
  54. WALAUPUN TELAH DILIWAT BERAPA KALI OLEH UMNO, SAYA BUKAN MACAM PENGUNDI LAIN YANG MENGGUNAKAN AKAL MEREKA.

    SAYA TETAP MENYOKONG UMNO, DULU KINI DAN SELAMANYA.

    BIARLAH MEREKA MELIWAT SAYA SEBANYAK KALI MEREKA MAHU, SAYA PENYOKONG SETIA!

    ReplyDelete
  55. BUTA KAYU ZAMBRY KAN ADA MESYUARAT MT KAT KL MALAM TU, ITULAH KORANG KALAU AKU CAKAP BODOH MARAH, TAPI HAKIKLATNYA BABI NAMPAK LAGI PANDAI DARI KORANG YANG KUAT JILAT KUNYIT NI!

    MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...KESIAN!

    ReplyDelete
  56. "KERANA ELI MERUPAKAN SUMBER KEWANGAN ANWAR AGEN ZIONIS NI! TUJUAN ELI BERCUTI KERANA NAK PI JUMPA SOROS LA, ELI TELAH PERGI JUMPA DAN MENGADU PADA GODFATHER DIA TENTANG MASALAH YANG DIHADAPI!

    TAPI SOROS AMAT MURKA DAN TELAH MENELEFON SI ANWAR KUNYIT NI DAN MENGATAKAN PADA BELIAU, BY HOOK OR BY CROOK, ELI MUST STAY! KALAU ELI RESIGN PUTUS LA SUDAH DUIT DARI ABANG SOROS NI!

    ITULAH SEBABNYA MB GAGAP HARI INI TELAH MEMBUAT WAYANG DENGAN MENGATAKAN ELI TAK BERSALAH DAN DIA PATUT LAPOR DIRI BALIK HARI INI, DAN DENGAN TETIBA PULAK SI ELI PUN KATA YA...NAMPAK TAK WAYANG MEREKA NI?

    LIHATLAH BAGAIMANA SANG YAHUDI MENGAWAL FAKATAN RIOT NI! SEGALA KEPUTUSAN MEREKA HARUS MENGADAP GODFATHER SOROS DULU!

    dar sini http://parpukari.blogspot.com/2009/04/eli-kembali-sebab-apa.html




    Oiii, Parpu, Buktikan apa yang kamu tulis di atas?
    Kamu yang tulis, kamu yang buktikan. Jangan pandai-pandai suruh orang lain untuk membuktikan. Jika macam itu, saya pun boleh berfitnah macam-macam dan suruh kamu buktikan.

    ReplyDelete
  57. ehhh, parpukari, kamu ini delete posting lama kau ke pasal nazri sokong muhyiddin?

    ke ke ke

    ReplyDelete
  58. Parpu Kari said...
    BUTA KAYU ZAMBRY KAN ADA MESYUARAT MT KAT KL MALAM TU, ITULAH KORANG KALAU AKU CAKAP BODOH MARAH, TAPI HAKIKLATNYA BABI NAMPAK LAGI PANDAI DARI KORANG YANG KUAT JILAT KUNYIT NI!

    MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...KESIAN!

    April 26, 2009 6:11 PM


    BODOH, ORANG LAIN DARI ADUN UMNO TAK BOLEH DATANG KE?

    KAMU SURUH NGA DAN NIZAR HADIR KAN. DARI ADUN UMNO YANG LAIN, SATU PUN TAK HADIR KAN?

    LOGIK KARUT LAGI PARPU

    ReplyDelete
  59. MUAHAHAHAHAHAHAHAAHAHA

    MEROYAN SAKAN KOME!

    ReplyDelete
  60. Saudara Parpu Kari, penyokong dan pengundi setia macam saudara akan mempastikan UMNO boleh mengambil kesempatan untuk, mendapat rasuah, memberi projek kepada kroni, membunuh perempuan dan menghilang rekod immigresen mereka, dulu, kini dan selama-lamanya

    Tolonglah baca blog saya dalam versi bahasa Cina
    http://www.1malaysia.com.my/index.php?lang=ci

    Terhadap 1Malaysia bawah UMNO!

    Sekian saudara, harap saudara sentiasa sihat dan terus mengundi untuk UMNO, walaupun apa-apa kita lakukan

    Najib Tun Razak
    Presiden UMNO
    Perdana Menteri Malaya oopps, Malaysia

    ReplyDelete
  61. SEBELUM AKU NAK KELUAR NI, AKU NAKTANYA PADA PEMBACA DI SINI LAYA, KENAPA ELI BUAT SALAH, SEX BEBAS DGN LAKI ORG SIAP ADA GAMBAR LAGI TAPI TETAP BOLEH BERKHIDMAT SEBAGAI YB?

    2. KENAPA FAIRUS TAK BOLEH PULAK? KAN DIA BARU DI TUDUH BELUM TERBUKTI LAGI? KENAPA AL JUBURI CEPAT MELATAH? KAN ASPRM DAH LEPAS DIA SEKARANG?

    KENAPA SPRM LEPAS DIA YA? RAJA LIWAT DAH BELI SPRM KE? DIA TAKUT KALAU FAIRUS KANTOI, MAKA TERBONGKAR RAHSIA DIA KE? JADI TAK NAK KANTOI AL KUNYITI DAH BELI SPRM? BETUL KE? LOGIK KE?

    KENAPA SATU DAH DIDAPATI BERSALAH, TAPI KORANG KATA PRIVACY? OH DIA BERSEDAP DGN LELAKI MELAYU PUN KIRA PRIVACY LA, YAHUDI LA KATAKAN.

    YANG LAGI SATU TAK DIDAPATI BERSALAH LAGI, AL JUB JUB DAH HALAU KELUAR...YE KE DIA HALAU PASAL RASUAH KE ATAU FAIURS TAU BANYAK CERITA KOTOR PKR NI?

    MAKIN SUSPENS CERITA CERITA INI...NANTIKAN PEMBONGKARAN SETERUSNYA...HE HE HE

    ReplyDelete
  62. MASTER DEDAH BULU N.AJISApril 26, 2009 at 6:33 PM

    ELIZABETH JUMPA NIK AZIZ MINGGU LEPAS DI KELANTAN...NASIB BAIK ELIZABETH TAK TERLUPA PAKAI SELUAR DALAM..HUHU KALAU TAK..ABISLAH SOFA RUMAH NIK AZIZ...BOGEL JANGAN TAK BOGEL..BOGEL SELEPAS BERSEKEDUDUKAN DENGAN BOY FRIEND PUN BOLEH JADI YB..TOK GURU BELA TU...IDUP ELI BOGEL

    ReplyDelete
  63. untuk pengetahuan tuan-tuan, pada malam forum itu, saya taipingmali,Pi5au, Another brick dan ramailagi, malah Parpu Kari duduk sebelah saya.

    ReplyDelete
  64. Kesian Parpu, orang tanya soalan, dia tak boleh jawab.

    Orang buktikan dia fitnah dan suruh dia membuktikan, dia tak boleh jawab tetapi tuduh ini pula

    "KENAPA SPRM LEPAS DIA YA? RAJA LIWAT DAH BELI SPRM KE?"

    sekarang anwar beli SPRM?

    apalah, parpu, kesian.

    Pergi keluar lah parpu, rilek sikit, beli gula-gula dan makan lah.

    Tak boleh jawab pula, buat/reka cerita lain.

    Adalah Orang muda macam parpu dan bloggers BPN lain (bacalah blog kelakar mereka) harapan masa depan malaysia.?

    Saya harap tidak. Bacalah blog-blog mereka dan tanya, mahu kah kita orang-orang macam ini untuk memerintah kita? orang yang penuh benci tehadap orang lain, yang tak ada apa-apa cerita positif untuk menulis.

    FIKIR FIKIRKANLAH

    ke ke ke

    ReplyDelete
  65. TAIPINGMALI, KAMU KOMEN PARPUKARI HADIR TAPI DIA SENDIRI JAWAB DIA TAK HADIR?

    Parpu Kari said...
    HE HE HE, AKU TAK HADIR YA....

    April 25, 2009 11:22 PM

    CERITA APA INI?

    ReplyDelete
  66. http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2009/2/4/nation/20090204144859&sec=nation

    TOLONGLAH KAMU PARPU, GUNALAH CONNECTION KAMU SUPAYA KITA TIDAK DIGANTUNG SAMAPI MATI.

    KITA HANYA SCAPEGOAT!

    ReplyDelete
  67. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  68. fadhlah said...
    Oi penyokong PAS pi baring tengah jalan. ustat Gha suruh.

    PR Bodo, PR Bodo, PR Bodo

    April 26, 2009 7:14 PM

    Fadhlah, Blog kamu "Im Blur" bestlah. Tajuk pun tepat macam komen kau di atas

    ReplyDelete
  69. parpus,

    toksah ckp byk la... aku tnya pasal sembah derhaka pun ko xbleh jwb. isu basic pon korg putat belit. inikan pula isu undang2, org ammmno yg dok di kg2 mn faham pasal undang2 nih...

    byk kali aku tnya pasal sembah derhaka, tp hg x jwb pon...

    npk sgt ko dah ketandusan idea, dah xde modal lg utk pertahankan BPN samelah ko dh x mmpu nk prtahankan BN?AMMMNO lg...

    cian kat ko...
    Al-fatihah utk parpus...

    ReplyDelete
  70. Penat aku bca komen2 baghal pr kat dalam ni..

    ReplyDelete
  71. parpu...
    jgn tunjukkan fikiran kebudak2kan...
    berhjahlah guna fakta,bukan fitnah...
    bercakaplah dgn budi,bukan carut dan maki...
    adakah semua org2 BN xde budi bahasa mcm ni?
    kau ckp kau mempertahankan Islam,tapi perangai x mcm org Islam pun?
    betul2 memalukan la Parpu...
    terlalu ketara kau ni blogger murahan & masih belasan tahun...

    ReplyDelete
  72. AKU DOK TENGOK TV3 LA NI,AIEEE.... KAN DULU TOK PETI PERAK KATA JOM HEBOH TU HARAM,LA NI DAH HALAL KE,KAT KG SI MB KOLING PULAK,AIIIIEEEE MANA PULAK FATWA TOK PETI PERAK TU DULU,DULU HARAAAAAM LA NI HALAAAAL,DAH TUKAR KE DARI MUFTI KE MOOPITIH,TENGOK PUNYA TENGOK PUAS TERTENGOK2 TAK NAMPAK PULAK MB ZAMBRY,GELAP AGAKNYA

    ReplyDelete
  73. nampaknya mufti pun dah kena beli dgn UMNO...UMNO nak mempertahankan Islam? artis terjoget2 atas pentas tu Islam hape namanye tu? lelaki perempuan bercampur2 bergesel2 kat bawah tu...ni ke Islam yg kau nak pertahankan tu Parpu?

    ReplyDelete
  74. nampaknya mufti pun dah kena beli dgn UMNO...UMNO nak mempertahankan Islam? artis terjoget2 atas pentas tu Islam hape namanye tu? lelaki perempuan bercampur2 bergesel2 kat bawah tu...ni ke Islam yg kau nak pertahankan tu Parpu?

    ReplyDelete
  75. PARPU SEDAP TAK HANG JUBUH TAIPINGMALI.

    ReplyDelete
  76. AKU NI BARU AJE MASOK BLOG KAU PARPU,AKU TENGOK KAU ASYIK KATA AL JUBURI AL JUBURI,AKU INGAT MUNGKIN JUGA KRN KAU DI PERANAKAN KELUAR DARI JUBURI AGAKNYA,TU YG BUAT KAU ASYIK SEBUT ALJUBURI ALJUBURI AL JUBURIIIIII WALKUNYITI

    ReplyDelete
  77. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  78. bro parpu,
    tahniah. You are the best among BPN. Parpukari aje yang boleh buat penyokong penyokong PKR benci tapi rindu sangat sangat kat blog ni. Saya baru tahu blog ni 2 minggu lepas. Komen komen yg datang semua instant macam main YM lak. Rasa rasanya kalau bukan pasal politik lah, memang abang abang ni semuakan boleh minum teh tarik sama sama lagi
    mattau

    ReplyDelete
  79. penunggu gunung tunggalApril 26, 2009 at 10:06 PM

    Firman Allah dalam Surah Al-Hujurat ayat 6 yang bermaksud:

    "Wahai orang-orang yang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini - dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) - sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan."

    ReplyDelete
  80. Nga Nga Reformasi 999tahun,

    Kepala hotak dia. Dia duk reserve untuk nak bok mai masuk kuncu kuncu dia, mengenyut kat Perak!!

    Kepala hotak dia. Aku asli Perak, nak selot tanah pun kena bayar!

    Bodoh punya Nizar, ni pun satu, mesti senyap2 nak bawa masuk kerabat dia dari sana!

    http://www.cfr.org/publication/15699/

    Bota

    ReplyDelete
  81. Abang parpu apala i dah tunggu ni mai la hisap ni jgn la hang ni asyik nak hisap si saipool aje jom la batang i tengah keras ni.

    ReplyDelete
  82. PENYAKIT BABI LAH PULAK............. KANDANG BABI TERBESAR DAH SIAP KE? BERSIAP-SIAPLAH KITA

    ReplyDelete
  83. Anon 10.23pm....

    Pergilah kat bapak yahudi kau tu, dia dah tunnu tu.

    ReplyDelete
  84. fadhlah said...
    Anon Apr 29, 9:49,

    Abih Si Eli tak cukur ketiak tu, tukar2 jantan sampai kena amik gambar, korang bela, islam sangat la gamaknya.

    April 26, 2009 10:01 PM



    memang la bela...ape yg salahnye si eli tu tdo kat umah sendiri? yg salah tu bf dia sbb amik gmbr...ade ke org2 PR bela bf dia? xde kan...kalau kau nak ckp diorg berzina,kau ade bukti ke? ade ke gmbr2 diorg berzina? xde kan...sbb tu la,kalau kita nak bercakap,kena guna otak...

    ReplyDelete
  85. Auw.. Bang papu mana u...sampai hati u tinggalkan i..,Dulu u selalu dtg jumpa i... Dah lama i tak isap u punya...i rindu u...
    u dah boring nk tulis blog ke bang papu,Jgn le camtu...bos u tak bayar gaji ke..Sian,..takpe lah bang papu...I boleh tolong..Dtg isap i punye btg dulu ye...auw

    ReplyDelete
  86. Auw.. Bang papu mana u...sampai hati u tinggalkan i..,Dulu u selalu dtg jumpa i... Dah lama i tak isap u punya...i rindu u...
    u dah boring nk tulis blog ke bang papu,Jgn le camtu...bos u tak bayar gaji ke..Sian,..takpe lah bang papu...I boleh tolong..Dtg isap i punye btg dulu ye...auw

    ReplyDelete
  87. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  88. memang la bela...ape yg salahnye si eli tu tdo kat umah sendiri? yg salah tu bf dia sbb amik gmbr...ade ke org2 PR bela bf dia? xde kan...kalau kau nak ckp diorg berzina,kau ade bukti ke? ade ke gmbr2 diorg berzina? xde kan...sbb tu la,kalau kita nak bercakap,kena guna otak...

    April 26, 2009 11:43 PM

    Tu dia, org PR yg ada otak dah kluakan fatwa, sebilik boleh asal tak berzina, sebilik sampai ambil gambar tuut plak tu... bodo la PR

    ReplyDelete
  89. TERIMA KASIH TAIPINGMALI, HE HE HE

    ReplyDelete
  90. ANNIOY, BERAPA BANYAK PERSOALAN AKU KORANG TAK BOLEH JAWAB, LAST-LAST KORANG MAKI AKU JE...HE HE HE

    MACAM ORANG TAK TAU YANG KORANG NI JENIS DUBUK KUNYIT YANG AKAN TANYA SOALAN DENGAN SOALAN....

    KORANG KALAU BUAT FITNAH, PERGHHH, TAK JHENGAT PUNYA, MANA ADA BUKTI KORANG PUNYA CERITA SELAMA INI?

    SEMUANYA PERCEPTION...KENAPA PART FAIRUS AL JUBURI SURUH LETAK JAWATRAN, TANG ELI TAKPA PULAK...INI SOALAN SIMPLE KAU TAK LEH JAWAB, LAGI MAU CERITA..

    NIK AJIS PULAK DOK JUMPA ELI DALAM UPACARA PENYUCIAN DOSA...MUAHAHAHAHA

    BAGUS LA FUCKATAN RIOT NI, FITNAH, SEX BEBAS, SEX SONGSANG, RASUAH SEMUANYA HALAL DALAM PARTI KORANG KAN?

    MUAHAHAHAHHAAHA

    ReplyDelete
  91. KORANG SEMUA TENGOK LAH MENTALITI ORANG2 FUCKATAN RIOT NI...ISH ISH

    TERUKNYA KORANG NI!

    ReplyDelete
  92. Telah ada ‘grand design’ media asing menjatuhkan imej PM Malaysia yang baru. Tun Mahathir dan Datuk Seri Dr. Rais Yatim juga telah bercakap mengenainya. Menteri Penerangan menamakan Datuk Zaid Ibrahim sebagai dalang yang memburukkan PM.

    Namun saya yakin, dibelakang Datuk Zaid Ibrahim adalah AnWAR Ibrahim, yang diketahui umum ‘anak emas’ kepada media-media asing sejak dulu lagi. Agenda media-media asing ini untuk menaik dan mengekalkan pemimpin yang cenderung mempertahankan kepentingan barat di negara sendiri.

    AnWAR mendapat perhatian istimewa dari media asing sejak dulu lagi. Dari zaman beliau memimpin gerakan pelajar hinggalah sekarang. Ketika zaman pelajar, pergerakan dan idea beliau mendapat perhatian luas seantero dunia. Siapa AnWAR ketika itu? Beliau hanya seorang pemimpin pelajar namun liputan terhadapnya dari media asing melebihi seorang PM.

    Ketika dalam kerajaan, media-media asing amat pro AnWAR, hinggakan PM Tun Mahathir sendiri tidak mendapat liputan yang adil dari mereka. Majalah Far Eastern Economic Review (FEER) telah diharamkan di Malaysia kerana telah secara berlebihan mengutuk dasar-dasar Malaysia, namun tetap memuji AnWAR sebagai penggerak sistem pasaran bebas pada 1997.

    Sebelum AnWAR disingkir dari kerajaan, majalah TIMES memberi liputan terbesar gambar depan AnWAR berpeluk tubuh, menerangkan dasar-dasar beliau sedangkan Tun Mahathir masih lagi PM ketika itu. Majalah TIMES tetap memilih AnWAR sebagai watak yang berpengaruh secara konsisten dari 1998 hingga 2009, w/pun AnWAR merengkok dalam penjara.

    Ketika AnWAR disingkir dari kerajaan, Malaysia ‘mewah’ dengan liputan negatif dari media-media barat. Hampir setiap hari dan minggu, ada saja liputan mengenai AnWAR yang disanjung oleh media barat. CNN, CNBC, BBC, Bloomberg dan berbagai lagi memberikan sokongan terhadap AnWAR. Ketika di Munich, krew CNN Asia mendapat kebenaran khas ibupejabat CNN di Seattle AS membuat liputan di Munich untuk menenuramah AnWAR. ‘Sayang’ sungguh CNN kepada AnWAR. Hingga sekarang pun AnWAR tetap mendapat layanan ‘istimewa’ dari CNN untuk memburukkan negara.
    RUPERT MURDOCH - JUTAWAN MEDIA

    RUPERT MURDOCH - JUTAWAN MEDIA

    Semua ini hasil persahabatan AnWAR dengan jutawan media Rupert Murdoch. Rupert Murdoch, seorang berketurunan Yahudi, berpangkalan di Amerika Syarikat dan berkahwin dengan seorang wanita berketurunan Cina. Rupert Murdoch menguasai hampir keseluruhan agensi-agensi media di dunia. Di Amerika, Eropah, Asia dan Australasia semuanya pasti ada saham Rupert Murdoch yang dipegang secara langsung atau proksi. Beliau juga dilaporkan punya pegangan saham dalam stesen TV yang berpengaruh di Timur Tengah.

    Oleh itu, tidaklah sukar bagi AnWAR mendapat di liputan walau di mana jua beliau pergi di dunia ini. Kerana itu AnWAR langsung tidak peduli apabila tiadanya liputan untuk beliau dari media-media Malaysia. Lantaran itu, AnWAR boleh meminta agensi media asing ini untuk menemuramah siapa saja sekutu AnWAR untuk memburukkan Malaysia.

    Setiap kali kunjungan AnWAR ke luar negara, pasti diiringi liputan besar-besaran dari media-media asing ini untuk AnWAR. AnWAR juga pasti akan memberi komen negatif apa jua mengenai Malaysia kerana itu ada ‘nilai berita’ yang boleh disensasikan oleh media-media asing ini.

    Seperti George Soros yang membantu dana AnWAR secara tidak langsung, Rupert Murdoch juga berbuat sedemikian. Sky TV yang berpangkalan di Hong Kong menjadi pusat operasi AnWAR untuk liputan media. Kerana itu juga AnWAR pasti akan mengunjungi Hong Kong 2-3 bulan sekali. Imbuhan? Persepsi menyatakan pasti ada. Jumlah? Persepsi juga menyatakan pasti besar kerana ia milik seorang jutawan yang menguasai media dunia. Menurut persepsi juga, Azmin, ‘puppet’ kesayangan AnWAR juga mendapat habuan dari agensi ini. Berapa? Pastinya jumlah yang tidak melebihi AnWAR…..

    Salam Hormat.

    ReplyDelete
  93. Hah apa tunggu lagi.. Penanti terbuka.. Ikut rentak bukit Selambau,

    Kali ini 50 orang PR akan bertanding sesama mereka, merebut jawatan DCM?

    Pandai sangat cakap, pi bertanding.. Nak tengok sikit bila boleh jadi Perdana Menteri Malaysia?

    Yang AlJazeera keluar Tok Kadok ni buih mulut cerita pasai 916 rampasan kuasa katak 30dulu (sekok dah kena buat sup), tak panggil depa sekali lagi ka?

    TukangKarut

    ReplyDelete
  94. lu parpu memang anak murid azazil

    ReplyDelete
  95. WOI PARPU! LU AMBIK LAH DARI POSTING MANA2 YANG BEST PASTU NGKO COPY PASTE JER BAGI MEMENUHI POSTING TERKINI NGKO. ITU JER STANDARD YANG NGKO ADER!... KALAU TAK PUN, COPY PASTE JER ENTRI NGKO YANG LAMA2 KEMUDIAN BUAT TAJUK BARU

    ReplyDelete
  96. tak pa parpu copy and paste x salah, maklumat mesti disampaikan. Teruskan copy and paste :-)

    ReplyDelete
  97. ape la bodo sgt si fadhlah tu...

    betul ke si eli tu berdua2 dgn bf dia? mungkin juga bf si eli tu pecah masuk rumah dia & tgkap gmbr...kenapa kau x bising pasal najib? kau mesti tau kan najib pnah kena tangkap khalwat kat hotel PD dgn ziana zain dulu...kalau kau xtau,nampak sgt kau katak bawah tempurung...kenapa kau x bising pasal rahim tambi chik rogol budak? kenapa kau x bising pasal jamaluddin jarjis raba perempuan?

    ReplyDelete
  98. terlolong2 pemimpin umno mengatakan nak jaga krtuanan melayu,
    masa merdeka dulu org melayu 84peratus,
    tapi kini org melayu tinggal 48peratus saja tak masuk bumiputra sabah sarawak,
    knp jadi mcm tu,apa org melayu tak beranak anak ke,
    kan ke org melayu kebanyakannya punya anak ramai,
    sepatutnya org melayu bertambah ramai le,bukannya bertambah kurang,mentelah pulak panti yg memerintan negara ini di terajui oleh U.M.N.O......YG MEMEKIK2 MELOLONG2 DGN SLOGANNYA NAK MEMARTABATKAN BANGSA MELAYU,
    saya mengajak tuan2 berfikir apakah selama 52 tahun umno jadi kerajaan,apakah jasa umno pada .......BANGSA MELAYU.........berfikir le sedalam2nya apa org melayu akan tewrus selamat sekira negara ini terus di perintah oleh umno.......fikirkan lah.......ALLAH SWT MEMGURNIAKAN AKAL KE3PADA MANUSIAAGAR KITA DAPAT BERFIKIR........SERUAN SAYA PADA ORG MELYU TERUTAMA PADA PENYOKONG2 TOTOK UMNO supaya gunakan le akal demi survival generasi melayu,FIKIR LAH FIKIR LAH FIKIR LAH,apakan umno selama ini memperjuangkan MELAYU

    ReplyDelete
  99. Kenapa kau nak bising2 sekarang, kalau kau ada bukti keluarkan lah sebarkan kat satu Malaysia. Sekarang jgn nak bising tabur fitnah merata-rata, nak meruntuhkah rumah tangga org, berdosa tau.

    ReplyDelete
  100. INGAT TAK PERIBAHASA ORANG MELAYU "KACANG LUPAKAN KULIT" KERAJAAN MEMANG MEMBANTU ORANG2 MELAYU. CONTOH YA:-
    1. MEMBERI TANAH KEPADA PENEROKA2 MELAYU UNTUK DI USAHAKAN

    2. MEMBERI BIASISWA KEPADA GOLONGAN MISKIN.. BILA DAH BERJAYA TAK RETI NAK BERTERIMA KASIH KEPADA KERAJAAN, SEBALIKNYA MENENTANG KERAJAAN

    3. MEMBERI PROJEK KEPADA ORG2 MELAYU, TAPI DISIA-SIAKAN DIJADIKAN ALI BABA KEPADA CINA LAKNAT

    ADA CONTOH BANYAK LAGI, TAPI MALAS NAK TULIS PANJANG2 NANTI ORG KATA MACAM NAK BUAT PERIKSA KARANGAN JE..

    ALAH KES CABUL MENCABUL BUKAN ORANG UMNO JE YANG BUAT, ORG PAS YANG BERSERBAN, BERTUDUNG YG ARIF TENTANG AGAMA PUN RAMAI YANG BUAT. uGAMA LAIN PUN BUAT NAFSUKAN YANG MEMANG TAK BOLEH DIHALANG, NAMA PUN MANUSIA AKAN MELAKUKAN KESILAPAN. KESILAPAN ITU DATANG DARI PILAHAN SENDIRI. UNDANG2 TELAH DIBUAT UNTUK INI, TAPI MASIH JUGA BERLAKU NAK SALAHKAN SIAPA, LU PIKIR LAH SENDIRI........

    ReplyDelete
  101. apa pula yang PAS buat selama ni, segala perjuangan mereka selama ini pun senyap je, asik ikut telunjuk DAP

    ReplyDelete
  102. Org Islam munafik kalau junjung alquran??? Cina baca surah OK ke?

    ReplyDelete
  103. HIDUP UMNO, HIDUP UMNO, HIDUP UMNO

    ReplyDelete
  104. umno ikut telunjuk kapir terbaru nak menetapkan had umur bg kanak2 bkn islam utk memeluk islam mestilah 18 th.Pakai penasihat ugama buah su kunn dan gabramaniam.Sabas..

    ReplyDelete
  105. HIDUP UMNO HIDUP UMNO HIDUP UMNO
    umno dah nk mampos woi..

    ReplyDelete
  106. SALAM BRO..
    HE HE HE
    PUAK BLOGGER NETWORK PERAK DIAM JE???

    PASAL APA BRO??
    HA HA HA....

    DEPA PUN SEDAR YANG TEAM DEPA DAH DIBOGELKAN DALAM PERDEBATAN INI. HA HA HA

    EMMM KITA TERUSKAN DENGAN PERJUANGAN KITA BRO..

    SALAM....

    AGAK SIBUK BULAN NI DENGAN OPERASI MAK NYAH...

    ReplyDelete
  107. 1. Tanah untuk peneroka bukan diberikan percuma. peneroka perlu membayar secara ansuran. setelah abis bayar, kerajaan jadikan geran sebagai umpan pilihanraya. sepatutnya dah abis byr krjaan perlu bg serta merta. knp nak tnggu pilihanraya br nak bg???

    2. Biasiswa bukan untuk org yg miskin, tp untuk org yg cerdik2 x kira miskin/kaya. klu x brp cerdik blh pinjam dr PTPTipu.

    3. Projek diberikan pd org2 melayu UMNO. biasa la, org UMNO memang x faham n x ikut agama. for sure diorg mesti akan menipu!!! abis kuli2 yg bt keje kene tipu... huhuhu. cian kat depa.x percaya tgk la kt kg tuan2 dan puan2 sekalian... jgn bohong aku ckp xde ha....

    p/s : org UMNO x blh buat kwn, dikuatiri anda akan ditipu nnt... sila berjaga2...

    ReplyDelete
  108. dulu2 ada la peneroka, skrg ni dh xde lg... so org muda xnk lg sokong krjaan...

    org muda skrg dh xdpt biasiswa lg. blaja kn pinjam dgn PTPTipu... sekali lg org2 muda tolak krjaan...

    org2 muda skrg dh xdpt projek lg. projek dpt kat kroni2, kaum kerabat. so dengan tegas org muda menolak krjaan BN/ammmno!!!

    kami org2 muda dh xnak kat krjaan BN/ammmno.

    kami mahukan krjaan br,
    krjaan yg adil!!!
    krjaan yg jg kebajikan rakyat!!! krjaan yg x susahkan hidup rakyat!!!

    that enough!!!
    cukup 52 thn kami ditipu!!!

    ReplyDelete
  109. huh banyaknya 'double identity'.. kehkehkehkeh!

    ReplyDelete
  110. Tak payah nak bising la org pas...korang nie cam bagus je..keje satu tak jalan.borak je lebih korang nie...

    ngabehkan beras je korang duk negara nie.

    ReplyDelete
  111. woi pas for all, taknak lantik nga jadi timb. presiden ke?

    bile nga nak ngaji lg.

    ReplyDelete
  112. "HAD EKUITI ASING BANK PELABURAN SEHINGGA 70 % - NAJIB –berita hairan"


    ni bile nak bela ni?
    Berahim Ali mane?
    Dak2 UITM mane? busy final exam ke?

    bangkit la..untuk bumiputera ni?
    bangkit2 kueh bangkit...wakakakakakaka...!!!

    mcm lahanat...!!

    ReplyDelete
  113. Elok lah skg x ada biasiswa, tak dapat apa2 kalau dapat pun bukan tahu nak berterima kasih, sekarang usahalah sendiri. Bila dah tak dapat apa2 kata kerajaan tak adil. Kata melayu subsisi, sekarang usaha sendiri, ha...ha...ha. Sekarang kenalah berusaha bersungguh2 untuk bertanding dgn kaum lain. Inilah yg dikatakan kesamarataan yg kamu nakkan.

    ReplyDelete
  114. HIDUP UMNO, HIDUP UMNO, HIDUP UMNO

    UMNO DULU, SEKARANG DAN SELAMANYA.......

    ReplyDelete
  115. aku peyokong barisan nasional dan aku berani mempertahankan negara nenek moyangku daripada zionis. aku tak takut dengan penyokong pakatan rakyat. kerana aku tahu aku di jalan yang benar. hanya umno mempertahankan islam dan melayu.

    ReplyDelete
  116. HIDUP UMNO, HIDUP UMNO, HIDUP UMNO

    UMNO DULU, SEKARANG DAN SELAMANYA.......

    ReplyDelete
  117. UMNO DULU,KINI DAN SELAMANYA.... menipu rakyat...

    huhuhu...

    ReplyDelete
  118. anon 6.52 Sanggup mati pertahankan umno...Wkah kah kah kah kah
    hanya umno yg mempertahankan melayu dan islam wkah kah kah kah kah kah..nak pecah perut aku ngan org bengong mcm ni...Mungkin ko dah senang lenang kot,kayo rayo...tu lah sokong...Apa umno dah buat ko tak peduli dah...sokong...SokongLe sampai mati...Dulu aku pun sokong jugak...skrg bila dah sedar...taknak aku sokong lagi...wkah kah kah kah kah

    ReplyDelete
  119. (saya paste dari blog Buaya-Merah)
    Demi Allah, sebarkan...Melayu Muslim dalam bahaya

    BERKHIDMAT UNTUK NEGARA KERANA ALLAH

    TOLONG SEBARKAN JIKA ANDA PRIHATIN PADA AGAMA ISLAM KITA!

    Nama saya Salleh Bin Omar, nama Kristian Joseph. Saya dilahirkan di
    Kedah pada 5/5/1940, bapa saya seorang India Muslim dan mak saya orang
    Banting, Selangor. Bapa saya telah pulang ke India dan emak saya berada di
    Kedah,Pondok Kg Pisang. Pada 1970 saya telah pergi ke Johor Bahru
    untuk mencari kerja bersama-sama kawan-kawan tetapi gagal. Saya terpaksa
    tidur di stesen keretapi. Saya telah bertemu dengan seorang paderi bernama
    Father Chong. Kami diberi layanan istimewa, tem! pat tinggal, makan dan
    minum dan tinggal selama 2 tahun. Kami diajar sembahyang dalam bahasa
    Inggeris.

    Pada satu hari iaitu dalam tahun 1974, saya telah bertemu dengan
    seorang paderi besar di Malaysia , dari Kuala Lumpur bernama Kamaruddin Hj
    Ahmad. Beliau telah membawa saya tinggal di seksyen 14, Jalan Gasing,
    Petaling Jaya. Kami belajar selok belok agama Kristian di Gereja Jalan
    Gasing dan dibina khas! untuk orang Melayu beragama Islam (ada hingga
    sekarang).Setelah satu tahun saya tinggal disana, saya telah dihantar
    ke Indonesia selama 6 bulan, belajar cara-cara untuk sembahyang orang
    mati, talkinkan orang dan macam-macam lagi dalam Bahasa Malaysia..

    Saya belajar sekali dengan Ibu Tien Suharto yang menjadi pemimpin
    Agong Wanita Kristian seluruh Asia dan Bendahari Agong wanita Kristian
    seluruh Indonesia . Saya pulang ke Malaysia , kemudian dilantik sebagai
    pendakwah dari Perlis hingga ke Johor Bahru.

    Oleh! kerana saya aktif di gereja, saya dihantar pula ke Filipina
    selama 1 bulan, belajar selok belok Kristian dalam bahasa Inggeris dan
    Bahasa Malaysia kerana terdapat orang Malaysia,Singapura dan orang
    Filipina.
    Kemudian saya balik ke Malaysia sebagai pendakwah dibayar RM60.00
    sehari, kenderaan percuma, seramai 6 orang. Selepas itu dihantar ke
    Singapura selama 1 bulan di Port Carzy bersama En Aziz orang Telok Intan.
    Beliau adalah Setiausha Agong Persatuan Melayu Kristian Singapura. Beliau
    juga adalah bekas Tentera Udara Di Raja dan berhenti memegang jawatan
    setiausha agong Kristian Singapore... Apabila dilantik ke gereja saya masih
    lagi ketua dakwah bersama 6 orang kawan.

    Saya dihantar ke Baptish Church di Ipoh, dibekalkan duit RM1, 400.00,
    bersama 2 orang kawan dan sebuah kereta untuk mengkristiankan
    pelajar-pelajar dan pemuda-pemuda Negeri Perak. Pada bulan Januari saya
    berasa tak tenteram dan telah bertemu dengan Tuan Ibr! ahim, Kadi daerah
    Ipoh
    dan membawa saya bertemu MuftiNegeri Perak dan En Azlan, Pengarah Jabatan
    Agama dan saya terus
    bertaubat.

    Jumlah Kristian seramai 3,000 orang telah dikristiankan, terutama
    penduduk Negeri Perak dan Johor Bahru, Manjoi dan Rapat Setia (Perak).
    Cara
    hendak mengenali mereka Lelaki - Berseluar hitam, berbaju putih, bertali
    leher hitam, bawa beg James Bond (elaun satu hari RM60.00 ). Perempuan -
    Berbaju putih skirt hitam dan reben hitam. Di Kuala Lumpur - Daya Bumi,
    Kota
    Raya dan Sg Wang Plaza.

    Cara-cara berdakwah:
    Mereka akan menemubual, tanya asal terutama pencari kerja. Pendakwah
    akan belanja makan apa saja, mempelawa tempat tinggal(asrama 120 katil,
    makan disediakan) didakwah dengan kaset, cara perlahan-lahan diajak
    sembahyang dengan diberi satu cross selepas dibawa sembahyang akan diberi
    sejenis air hitam (holy water). Setelah diberi minum-1 minggu lidah
    menjadi
    hitam! , tidak boleh mengucap dan mendengar azan macam menutup telinga hal
    dakwah Islam tidak mahu. Air itu khusus untuk orang Islam sahaja. Kewangan

    gereja RM12.6 juta, sumber dari Sabah , Serawak ,Filipina dan Singapura.

    Motorola adalah penyokong dakwah Kristian ini (terletak di Petaling
    Jaya, Pulau Pinang dan Senawang). Senawang terlibat seramai 200 orang,
    ketua di Senawang, Haji Hanapi Saat dan Hj Ismail orang Sungai Petani
    Kedah.
    Haji Hanapi bekas guru - akibat desakan hidup terpengaruh dengan Kristian.
    Sekolah yang paling teruk dilanda Kristian ialah Victoria Institution.
    Pengetuanya En Ismail Rahim. 20 orang telah Kristian-susah untuk
    diberi nasihat kerana kebanyakannya anak menteri dan datuk-datuk. Di Ipoh
    Sekolah Tengku Abd Rahman (STAR)- 2 orang Sekolah teknik seorang pelajar
    perempuan (bersalib) telah bertaubat, bila saya tanya, katanya untuk
    main-main saja, akhirnya dia bertaubat. Banting Kamariah bt Sidek -
    le! pasan
    sekolah ditarik oleh seorang guru Cina (pendakwah Cina dibayar RM165.00
    sehari) En Salleh Omar yang menawarkan cek sebanyak RM10 juta kepada Yusof

    Noor untuk mengadakan persidangan Kristian sedunia (sebagaimana tersebar
    di akhbar)1982.

    Salasiah bt Sidek- Sekolah Tengku Khursiah, Seremban balik ke Nibong
    Tebal, accident motor, didalam tudungnya ada salib. Punca terjebak
    dalam Kristian:
    1. Desakan hidup
    2. Kurang agama
    Beliau telah dapat menarik semula 300-400 orang kepada Kristian.
    Beliau sekarang bekerja dengan Badan Kebajikan Islam Perak. Beliau
    mendedahkan juga matlamat 1990 untuk menawan satu Malaysia/Brunei kepada
    Kristian. Padri Besar di Malaysia ialah Kamaruddin Hj Ahmad. Pairin
    Ketingan
    adalah penaungnya dan saya sebagai timbalan padri itu. Beliau telah
    dihantar ke Melaka (masjid paling banyak). Beliau pergi setiap masjid bertanya imam
    dan bilal untuk membuat kajian mengapa umat Islam malas ke masjid. Selepas
    mesyuarat 3 hari saya hantar 6 orang pendakwah, tidak sampai sebulan 400
    orang telah masuk Kristian di Melaka.

    Target Kristian: Pemuda yang tidak faham agama, ada yang tidak tahu
    Fatihah dan dengan rock-pameran di kapal-kapal. Cara untuk masuk
    Kristian, mereka perlu gambar 2 keping dan duit setem $7.00 pergi ke
    mahkamah
    di Selangor, Kedah, Kuala Lumpur angkat sumpah. Nama dalam kad
    pengenalan tidak ditukar (! sukar nak dikesan) Beliau beri penerangan
    kepada
    1. Polis Bukit Aman, 2. Pusat Islam (untuk menyedarkan umat Islam) Bila
    dibaca kitab tidak akan terpengaruh dengan Kristian ini.

    Seorang bekas padri Abd Rahman Yaakob (Pengarah Anti Dadah,Batu
    Gajah) pernah menjadi padri selama 23 tahun. En Abd Rahman adalah
    berdakwah
    didalam bahasa Inggeris. Beliau sebagai padri dikenakan 4 syarat
    1. Tidak boleh hisap rokok
    2. Tidak boleh minum arak
    3... Tidak boleh makan benda! -benda berdarah
    4. Tidak boleh kahwin.

    Holy water dibawa dari Indonesia (Ketua padri Indonesia ) bapak Bruto
    yang menyediakan air ini. Percetakan buku-buku Kristian di Cheras telah
    disiasat dan mereka ada lesen. Ketua padri Kamaruddin Hj Ahmad. Dalam
    pada berdakwah Kristian sebanyak 3 negeri tak boleh dimasuk Kristian
    iaitu,Kelantan, Kedah dan Terengganu, mereka pernah dipukul hingga patah
    tangan.

    PENGUMUMAN - HARAP DISAMPAIKAN! KPD ORANG ISLAM KITA "Sebarkanlah walau satu ayat pun" (Sabda Rasulullah SAW) "Nescaya
    Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu
    dosa-dosamu.
    Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah
    mendapat kemenangan yang besar."

    (Surah Al-Ahzab:71) demi kebaikan kita bersama untuk
    suami,isteri,anak-anak,kaum keluarga,saudara-mara, sahabat-handai dan
    generasi akan datang yang kita sayangi. 'Agungkanlah dan laungkanlah
    'Allah hu Akbar'....maha suci Allah.

    ALLAHU AKHBAR!!! ALLAHU AKHBAR!!! ALLAHU AKHBAR!!!

    ReplyDelete
  120. ape la bodo sgt si fadhlah tu...

    betul ke si eli tu berdua2 dgn bf dia? mungkin juga bf si eli tu pecah masuk rumah dia & tgkap gmbr...kenapa kau x bising pasal najib? kau mesti tau kan najib pnah kena tangkap khalwat kat hotel PD dgn ziana zain dulu...kalau kau xtau,nampak sgt kau katak bawah tempurung...kenapa kau x bising pasal rahim tambi chik rogol budak? kenapa kau x bising pasal jamaluddin jarjis raba perempuan?

    April 27, 2009 10:01 AM

    Mana buktinya...aku ada bukti, ko nak gambar eli tak cukur ketiak aku bleh bagi, P baring tengah jalan la lu...

    ReplyDelete
  121. tulisan bloger2 pembela umno takde fakta langsung,BUAT FITNAH,MAKI HAMUN,SUMPAH SERANAH TU AJE YG BOLEH,HAMPAS BETUL OTAK KOSONG.......SERUPA MCM SAMSENG KAMPUNG DUSUN,BALING PASIR KAT MATA HERO KG ENTAH,..........PIRAAAAAAH

    ReplyDelete
  122. bagi umno,pas lebih bahaya dari pendakwah kristian ni kerana pas nak mendakwahkan orang bukan islam mengenali islam.Sebagai seorang islam kita wajib menerangkan ttg kebaikan alquran dan islam ni.Jgn kita menakut2 kan mereka dgn hukum islam.Ketepikan politik,krn umno tak paham yg politik itu sebahagian dari islam.Skrg alquran ada diterjemahkan ke pelbagai bahasa dan kita sebarkan kpd bkn islam agar mrk mengetahui kebaikan islam.Soal mrk nak msk islam atau tdk ,tak timbul yg penting mrk mengamalkan kebaikan yg terkandung dlm alquran.

    ReplyDelete
  123. Pas nak dakwah, biar betul, PAS selalunya berdakyah dan merosakkan akidah umat islam dengan fatwa sesat dari Nik Aziz yang telah mengatakan bahwa wahyu telah turun di Kelantan!

    Bertaubatlah kamu wahai saudara seislamku!

    ReplyDelete
  124. Minggu lepas, saya telah berjumpa dengan beberapa rakan bloggers saya. Kami telah menbincangkan pelbagai isu dari politik hingga la ke dunia kewartawanan.

    Dalam pelbagai isu yang diperbincangkan malam itu, saya tertarik dengan satu isu yang amat hebat! Saya telah diberitahu oleh rakan blogger saya (yang dah kira macam otai la dalam dunia blog ini) bahawa kebanyakan wartawan suratkhabar Cina tidak tahu berbahasa Malaysia rupanya!

    Tidak kira dari mana-mana suratkhabar cina la, mereka kebanyakannya tidak reti berbahsa malaysia, saya pun amat terkejut sekali la dengan berita itu, kerana pada hemat saya sebagai seorang rakyat Malaysia dan sebagai seorang wartawan mereka seharusnya tahu berbahasa Malaysia!

    Menurut sahabat blogger saya ini juga, selalunya selesai sahaja temuramah maka akan berkumpullah kesemua wartawan itu tadi dan mereka akan bertanyakan sesama sendiri tentang apa yang telah mereka dengar dan faham, kebiasaannya akan ada seorang yang dikira boleh faham sikit-sikit bahasa kebangsaan kita itu dan mereka kemudiannya akan menyalin lah kesemua temuramah tadi!

    Biasanya proses sebegini akan mengambil masa dua hingga tiga jam selalunya, saya hampir pengsan bila saya dengar kisah ini, saya sangkakan selama ini semua rakyat Malaysia boleh berbahasa Malaysia! Bukankah itu bahasa rasmi negara kita?

    Adalah amat menyedihkan apabila saya dapat tahu masih terdapat orang Malaysia tidak tahu berbahasa Malaysia, bagaimana kita hendak menjadi satu Malaysia sekiranya kita sebagai rakyat Malaysia tak tahu nak berkomunikasi dalam bahasa kebangsaan kita?

    Jadi tidak hairanlah, tidak berapa lama dahulu wartawan dari suratkhabar Cina ini telah salah tulis mengenai penjelasan YAB TPM kita? Ada logiknya bila TPM kita telah mengatakan bahawa kesemua wartawan tersebut harus belajar Bahsa Malaysia!

    Memalukan betul bila perkara ini terjadi, kenapa sebagai rakyat Malaysia, tidak kira dari keturunan apa sahaja, kita tidak tahu berbahasa kebangsaan kita? Bukankah bahsa jiwa bangsa? macamana nak jadi bangsa Malaysia kalau nak berbahasa Malaysia pun tak tahu?

    Saya memang amat bersetuju sekali dengan pandangan Dato Mukhriz bahawa untuk menyatu-padukan Malaysia kita perlukan satu sekolah! Tidak ada lagi sekolah cina atau tamil lagi! Hanya satu sekolah yang akan menjadi wadah pertemuan semua bangsa dan ianya akan melahirkan "ONE MALAYSIA"

    Kita kena mulakan dari sekarang! Kalau nak bersatu maka hapuskanlah perkauman, langkah pertama untuk menghapuskan perkauman adalah dengan menghapuskan sekolah 'vernacular'

    HIDUP SATU MALAYSIA!

    ReplyDelete
  125. Wahai pendekar taik kucing...
    Bila masa pas ada menyatakan wahyu turun dikelantan.Program dakwah ceramah agama yg dianjurkan tlh berjaya membuatkan org bkn islam berminat dgn islam.Contohnya di selangor,bilamana ada ceramah agama yg duduk didepan sekali adalah kaum india.Bila ditanya bila nak msk islam,ada yg berkata nnti le gua tunggu makbapak gua mati dulu.Kita terangkan dulu kebaikan islam pd mrk.Jgn nk ditakutkan dgn kata2 spt kalau msk islam kena potong anu.Pas juga berdakwah kpd anak2 muda dr mat rempit hinggalah kekelab kelab hiburan sehinggakan dicemuh.Kalau pas dah sesat knp umno nk sibok2 ajak pas bergabung pula?Umno yg islam tu patut trgkan ajaran islam kpd bkn islam.Kuasa ada ditangan.

    ReplyDelete
  126. baguslah dah sedar pendekar,tp dah terlambat.Kalau 50 dulu dah dilaksanakan tentu takkan terjadi spt skrg.Fikirlah apa sbb umno ditolak rakyat

    ReplyDelete
  127. Parpu Kunyit kaki hisap kunyit..

    wakakakakaka

    ReplyDelete
  128. umno ikut telunjuk kapir terbaru nak menetapkan had umur bg kanak2 bkn islam utk memeluk islam mestilah 18 th.Pakai penasihat ugama buah su kunn dan gabramaniam.Sabas..

    April 27, 2009 11:30 AM

    Kui, kui, kui Dah PKR pukimak kucar kacirkan orang melayu bg ruang kat d'org. Zaman TDM sapa berani?!!! kui, kui, kui

    ReplyDelete
  129. For anon 9.59 only
    kepala bapak hang,tu la kalau bodo tu biar bdk2 ckplah.Skrg sapa perintah,pkr ke.Boleh buat undang ke?Dulu dr.m berani kenapa najib penakot pulak skrg.

    ReplyDelete
  130. ah aku blah le..
    Komen aku pun dah byk kat sini..malas aku layan puak bodo bodo umno ni...
    parpu pun x tahu kemana..tak syok..

    ReplyDelete
  131. Salam,

    Masalah agama yg di sampaikan oleh kawan kita ini perlu di beri perhatian. Masalah2 macam ini yg perlu di debatkan. Kita sebagai umat islam harus bersatu tak kita fahaman apa pun politik kita. Bila timbul kes2 macam ini lah kita sepatutnya bersepakat untuk membenteras masalah2 ini. Bukan dgn fitnah memfitnah.... Jadi apa yang kita seagama perlu lakukan?

    ReplyDelete
  132. ah aku blah le..
    Komen aku pun dah byk kat sini..malas aku layan puak bodo bodo umno ni...
    parpu pun x tahu kemana..tak syok..

    April 27, 2009 10:51 PM

    kui, kui, kui yg ko bodoh g tggu watpe puak bodo bodo PR.

    ReplyDelete
  133. EKSLUSIF BUAT PAS http://gomo-no1.blogspot.com/2009/04/ekslusif-pertemuan-kami-dengan-pemimpin.html

    ReplyDelete
  134. BEBUDAK KJ, KORANG NI DAH MELAMPAU AKU TENGOK! SABAR PUN ADA HAD JUGAK!

    ReplyDelete
  135. Petikan posting dari blog Kula'S (Ular?)Voice:

    "At today’s press conference we launched the posters containing the photo of Pathamanathan the estranged husband of Indria Gandhi. Malaysia Hindu Singham has taken the lead to print an initial 10000 copies of the posters. The posters would be pasted all across the country and it will be done with the help of Pakataan Rakyaat, Hindu Sangam and NGO’s members. We invite any one to come and help us .We can be contacted at 05-2417402 or 052531532."

    Nampaknya PAS dgn PKR dah jadi barua pariah hindu ni pulak tolong murtadkan yang dah masuk Islam!

    ReplyDelete
  136. padhlah,

    kalau kau xtau pasal Najib tu,aku x kisah la...sbb media mmg cover cerita pasal tu...kenapa aku blh tau? sbb aku anak jati n9...cerita2 tu berlegar2 kat sini dari dulu...kalau cerita ni fitnah,xkan la cerita ni datang dari jabatan agama n9 sendiri...

    kalau kau ckp kau xtau pasal jamaluddin jarjis & rahim tambi chik,tu aku x dapat tolong...aku harap kau cepat2 keluar dari tempurung & jadi manusia...

    cuba kau kau taip keyword "Najib" kat google,ape yg keluar...byk keluar yg kotor dari yg bersih...cuba kau taip nama pemimpin PR yg lain,xde pun keluar mcm Najib tu...ni membuktikan persepsi buruk rakyat terhadap Najib bukan sikit...banyak!! try la taip & tengok...

    ReplyDelete
  137. Anon,

    Internet dijumpai dan dikuasai amerika. npe tiber2 internet yg dulu di gunakan untuk komunikasi tentera tiber2 di beri pader semua org?

    FOREIGN POLICY

    Terang lagi bersuluhkan. nk naikkan pemimpin pro yahudi.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!